Behind the scenes of the movie SKILLS.

Vintern 2010 fick jag i uppdrag av Tomas Amlöv och timelockfilms att göra bakommaterial till ungdoms-actionfilmen SKILLS.Det började egentligen ganska enkelt, fick kontakt med Tomas strax efter jag kom hem från ett annat jobb jag hade i Dalarna.  Det började med att han frågade om jag ville göra översättning till dvdn av Skills, ett uppdrag jag tog på mig.    

Medans jag jobbade med översättningen frågade jag Tomas om de hade nåt bakommaterial till SKILLS och det ledde till att han föreslog att jag skulle ta material som de redan hade filmat under förproduktion och klippa ihop. Det ledde sen till att Tomas kom på att jag skulle kunna faktiskt åka ut o ta intervjuer med alla inblandade som kan gå ihop med det materialet.

Hade ingen lust o tacka nej till nåt som lät väldigt roligt att göra.:) Jag tog med min gamle arbetskompis Robert Olsson och vi for iväg på en ordentlig roadtrip.  

Projektet växte en hel del medans vi fortsatte jobba på det, vi gjorde 14 intervjuer "har jag för mig" åkte fram o tebax i 2 vändor mellan Göteborg-Stockholm-Malmö-Helsingborg.   

Vi producerade även en del grejjer på eget initiativ som tex en stuntskola med Tim Man där han visar upp vad man ska tänka på kring säkerhet i slagsmålsscener och satte ihop ett par koreografier åt oss. Detta återkom vi till och filmade 2 gånger.

Första grovklipp med allt sammansatt var runt 4 timmar. Det trimmade jag till en 25 minuters dokumentär som sen delades upp i 5 delar. Vi tog även allt ljud själva separat, synkningen av allt material tog sin lilla tid det också. Utav det klippte jag fram alla intervjuerna separerade, samt stuntskolan och 2 webbexklusiva klipp, filmningen av kommentarspåret och den här korta versionen.

SKILLS släpps på dvd/bluray 23e Mars, finns att köpa bla via Discshop. Med massa kul extramaterial vi producerat.  Det går även att se mer videoklipp från Skills som tex stuntskolan på SKILLS facebook sida.    

RSS 2.0