Dead Space 1991, Galaxy of Terror, Forbidden World och Android.

Spelat Dead Space hela helgen, spelet är riktigt läskigt. Fick mig att skrika rakt ut redan inom de första 10 minuterna av mitt spelande, har tappat handkotrollen flera gånger o suttit o vart paranoid o skräckslagen hela helgen.

Riktigt bra skräckspel med andra ord o jävligt snyggt. Har inte varvat spelet än, så återkommer med en längre post när jag klarat det.

Hittade en trailer för en annan orelaterad Dead Space producerad av Concorde "Roger Corman" med Mark Singer "V" i huvudrollen från början av 90 talet.Denna skulle jag vilja se, samlar på Roger Cormans gamla Sci Fi Alien cash ins.:) Såg nyligen, Forbidden World och Android och den bästa av alla Galaxy of Terror med Robert Englund i huvudrollen.

Det här är filmer av högt underhållningsvärde! Cheesy men ändå seriöst och professionellt genomförda på bästa möjliga sätt på sina små budgetar o restriktioner. Kan se hur många sånna här som helst.:)

Intressant o se Galaxy just för att James Cameron "Titanic, Aliens, Terminator 2" var inblandad som Second Unit regissör för alla scener med special effekter, hans touch märkst speciellt redan i inledningen som är väldigt lik inledningen på första Terminator o även Aliens. Mörkblå mattepainting panorering över ett alien landskap.

Här är trailern för Galaxy of Terror:Critters 4 använde stockfootage från Android, i princip alla rymdskepps klipp kommer från Android. Har länge velat se den just för att se filmen som klippen kommer ifrån. Klaus Kinski och Don Opper som spelar Charlie i Critters filmerna har huvudrollen i den här filmen som är ganska pretensiös med sitt manus. Uppenbarligen inspierad av Blade Runner som kom ut i samma veva, handlar det om en robot som börjar visa känslor.

Android trailer:Forbidden World gjordes samtidigt som Galaxy of Terror, användes en del av samma kulisser från Galaxy och Battle Beyound the Stars.

Trailer Forbidden World:Måste få tag på Battle Beyond the Stars också. James Cameron jobbade på den, liksom Skotak bröderna som jobbat på alla dessa filmer och senare även på Aliens, Titanic, Terminator 1 o 2, de gör miniatyrer. Roger Cormans mest påkostade film på den tiden, Galaxy o Forbidden world spelades in på delar av övergivna kulisser från Battle beyond the Stars.


Kul m weirda gamla skräcktrailers.


Night of the Lawyers!

Weird!


Dead Space. Nytt skräckspel till Xbox 360 o PS3!

Dead Space är ett nytt skräckspel från EA. Har inte spelat ett bra skräckspel sen de tidigare Resident Evil spelen kom ut, "Har spelat igenom hela serien, tycker det blev lite för mycket arkad action vid fyran"

Var lite skeptisk först mot Dead Space. Men de senaste trailersarna som släppts o en del av bakom materialet på Xbox Live har övertygat mig om att det här kan va nåt riktigt speciellt. Lägger upp 3 trailers på min blogg här nedan, riktigt snygga trailers faktiskt, den sista är kul. Grindhouse trailer klippt som en trailer i stil med Faces of Death "Påminner lite om Eli Roths Thanksgiving trailer också". Varelserna ombord på rymdskeppet ser riktigt mysiga ut, som tagna direkt från The Thing o spelet verkar ha liknande atmosfär som Event Horizon o Alien.

Spelet ska tydligen vara riktigt brutalt splattrigt också, för att döda monstren måste man massakera dem i småbitar för att de ska dö. "Likt demonerna i Evil Dead". Väl inriktade skott eller headshots funkar alltså inte. Menyerna sitter på gubbens backpack, går heller inte att pausa i spelet. Finns inga riktiga vapen heller i spelet utan man får försvara sig med diverse olika typer av futuristiska verktyg. Allt för att göra det extra trovärdigt o nervigt. Nu får det här spelet verkligen skrämma skiten ur mig annars blir jag besviken!

På torsdag släpps det. Återkommer med mina intryck av spelet när jag spelat. Min xbox lär gå varm när jag förhoppningsvis skiter knäck hemma i lägenheten över helgen. :)

Den översta trailern här nedan är bäst.

 

James Cameron

Hittade en ny intervju med James Cameron, regissören bakom Terminator filmerna, Aliens och Titanic. En av mina första idoler, tror nog fan att det var en av de första regissören jag visste namnet på när jag var barn.

Intervjun är kul o intressant. Mest för att han pratar lite grann om hans nya kommande film Avatar. Ska verkligen bli intressant o se om de får till det med fotorealismen. Lyckas dem med det kan det bli lika banbrytande som morphingen var med T1000 i Terminator 2.


Båtbuss i Karlstad.

En informationsfilm vi gjort på jobbet för Karlstad Kommun om den nya båttrafiken som varit under sommaren.

Lekte vidare lite med att göra filter i Photoshop, gjorde ett nikotinfärgat filter i photoshop som jag sen använde blending mode i After Effects med videomaterialet med minimal färgkorrigering. Har även ett fadefilter på.


Båtbussen i Karlstad from Ola Paulakoski on Vimeo.

The last eggtion hero!

Kul kortfilm från vimeo.:)
 
THE LAST EGGTION HERO from ulteriorproductions.com on Vimeo.

2 musikvideos. Sparzanza children shouldnt play with dead things och Hamish

I väntan på att min första musikvideo som jag regisserat "Sparzanza - Methadream" läggs upp online. Tänkte jag lägga upp 2 andra gamla musikvideos jag producerat som jag hittade på youtube.

Sparzanza Children Shouldnt Play with Dead Things.

Den allra första musikvideo jag var involverad med. Spelade in den 2003. Videon regisserades av Fred Anderson, jag stod som producent och för ljusättningen och var ändå lite kreativt inblandad. Fred kom till Karlstad från östersund för att regissera videon, han skötte sedan efterarbetet hemma i östersund. Martin Rhóden kom över med sin hemmabyggda steadycam, samma som vi använde i The werewolf cult Chronicles: Vietnam 1969. Vi använde steadycam i varje tagning. Tyckte det var praktiskt då eftersom den tar ca 40 min att stabilisera o den går ju att använda som ett stativ om man vill det.Hamish - för mycket jävla.

Det här är min andra video jag producerat det var efter sparzanza videon och samma år 2003, den här videon fick jag dessutom pröjs för. Blev kontaktad av artisten Hamish, som ville ha avlastning med producentandet på sin video. Regisserade gjorde Jan Vasques, som bla tidigare gjort videos till Kylie Minouge. Precis som med Sparzanza videon använde vi steadycam i varje tagning, Martin Rhoden igen.:) Videon blev lite av en hit sen på ztv, låg på deras topp 25 det året några månader. Jag själv syns i en liten cameo när jag står o väntar på bussen, hip hop kändisen Dogge från Latin Kings syns också i en liten cameo. Lärde mig mycket av att jobba med en etablerad regissör o det var en kul inspelning.:)


RSS 2.0